Manier van levering

Hoe je je stickers geleverd krijgt, hangt af van een aantal factoren. Ook kun je soms zelf de manier van levering kiezen. Je hebt de volgende opties:

Of je stickers los of op vel geleverd worden, hangt voor een deel af van het formaat. Kleine stickers worden vaak om vel geleverd. Je kunt de stickers dan makkelijker van de backing afhalen. Bovendien heb je geen last van allerlei rondzwervende stickertjes. Grotere stickers worden los geleverd, al dan niet met een slit aan de achterkant. Soms komt het ook voor dat je stickers wel los geleverd worden, maar dat de vorm is uitgestanst. Dit is bij ovale, ronde stickers en contourstickers wel eens het geval. Ze worden dan op een vierkant of rechthoekig geleverd. Haal je de sticker van de backing dan is die wel in de door jou gekozen vorm.

Manier van levering

Levering op rol

Het is ook mogelijk om je stickers op een rol te krijgen. Als je dit wil, zal je dat bij de meeste stickerleveranciers bij het bestellen moeten aangeven. Voor stickers op rol geldt wel een maximale grootte. Vaak is dat 32 centimeter bij 50 centimeter. Ook is er soms een minimale grootte van 2 centimeter. Het heeft voordelen om je stickers op een rol geleverd te krijgen.

Voordelen stickers op rol

Doordat de stickers op een rol zitten kun je ze gemakkelijk van de backing afhalen. Dit is handig als je grote hoeveelheden moet plakken. Rollen zijn ook handig voor spaaracties in supermarkten en andere winkels. De kassamedewerker kan heel gemakkelijk de juiste hoeveelheid van de rol afhalen. En als klant heb je geen last van allerlei losse stickertjes in je portemonnee.

Diameter en rolafwikkeling

De rollen passen in etiketteermachines en dispensers. Vaak kun je zelf de diameter bepalen. Welke maat je nodig hebt, hangt af van je machine of dispenser. Gebruik je de rollen los, dan kies je de maat die je handig vindt. Je kunt meestal zelf de rolafwikkeling kiezen. Rolafwikkeling is de manier waarop de stickers op de rol zitten, bijvoorbeeld horizontaal. Ook kun je nog bepalen of de stickers aan de buiten- of binnenkant van de rol moeten zitten. Dit is vooral van belang als je de rollen in een dispenser of machine wil gebruiken.