Vloerstickers

Vloerstickers kun je voor meerdere doeleinden gebruiken. Ze zijn ideaal om een actie of aanbieding onder de aandacht te brengen. Ook kun je ze gebruiken om looproutes aan te geven of bepaalde gebieden af te bakenen. Dat kan in een magazijn, zoals hieronder te zien is op de foto. Ook kunnen ze gebruikt worden om bijvoorbeeld aan te geven waar je moet wachten in een rij en hoeveel afstand je moet houden, zodat de persoon voor je voldoende privacy heeft. Een andere optie is mensen ergens voor te waarschuwen, zoals hieronder op de foto.

Vloerstickers

Opties vloerstickers

Vloerstickers zijn verkrijgbaar in wit en transparant vinyl. Behalve gewoon wit vinyl heb je ook nog high tack vinyl. Dit heeft een krachtigere lijmlaag, waardoor de sticker beter blijft zitten. Houd er wel rekening mee dat high tack vinyl lastiger te verwijderen is dan gewoon vinyl. Vloerstickers worden altijd afgewerkt met een vloerlaminaat. Dat is vanwege de veiligheid. Vloerlaminaat bevat een antisliplaag. Dat heeft gewoon laminaat niet. Bovendien zorgt een laminaat er voor dat de sticker niet te snel slijt. Omdat er over vloerstickers heen gelopen wordt, heeft zo’n sticker veel meer te verduren dan bijvoorbeeld een raamsticker.

Geschikt en ongeschikt

Vloerstickers kom je onder andere tegen in winkels, magazijnen, ziekenhuizen, apotheken, openbare gebouwen, parkeergarages et cetera. De stickers plakken niet op alle ondergronden. Bevat de ondergrond polytheen (PE) of polypropeen (PP)? Kies dan voor een vloersticker gemaakt van high tack vinyl. Bij beton moet je kijken of dat gecoat of ongecoat is. Op gecoat beton plakt een vloersticker wel, op ongecoat niet. Vloerstickers plakken ook niet goed op zaken als stoeptegels en dergelijke. Twijfel je of het materiaal blijft zitten? Bij veel stickerleveranciers is het mogelijk om een proefstukje van het materiaal op te vragen. Je kunt dan zelf testen of het voldoet voor jouw toepassing.