YUPO Tako en YUPO Jelly

YUPO Tako en YUPO Jelly stickers worden gemaakt van zelfklevend polypropyleen. Dit materiaal plakt aan de ondergrond met kleine zuignapjes, zoals die van een inktvis. Omdat er geen lijm gebruikt wordt, vallen deze stickers in de categorie lijmvrije stickers. Andere lijmvrije stickers zijn de statische sticker en de magneetsticker. Het materiaal bevat geen pvc en wordt gemaakt van recyclebare grondstoffen. Daardoor zijn het milieuvriendelijke stickers. Het verschil tussen YUPO Tako en YUPO Jelly is dat de eerste wit is en de tweede transparant.

 

YUPO Tako en YUPO Jelly

Geschikte ondergronden materiaal

De YUPO Tako en YUPO Jelly zijn geschikt voor alle gladde ondergronden. Je kunt ze onder andere plakken op beeldschermen, drankautomaten, computerspelletjes, machines en mobiele telefoons. Ze zijn ook geschikt als makkelijk verwijderbare raamsticker. Echter, daarvoor kun je ook statisch vinyl gebruiken. Het advies is om dit materiaal alleen binnenshuis te gebruiken. Op de YUPO Tako en YUPO Jelly kan geen beschermlaag aangebracht worden. Dit is echter ook niet noodzakelijk. Het materiaal is al bestand tegen water en dergelijke.

Voor- en nadelen YUPO Tako en YUPO Jelly

Een voordeel van de YUPO Tako en YUPO Jelly is dat de stickers makkelijk te plakken zijn. Je hebt geen last van luchtbellen. Bovendien kun je de sticker er gemakkelijk afhalen als die toch niet helemaal op de juiste plek zit. Vandaar dat ze ideaal zijn voor mensen die weinig ervaring hebben met stickers plakken. De stickers zijn ook meerdere keren te gebruiken. Als de plakkracht wat minder is, kun je de plakkant met water natmaken, waarna die weer goed plakt. Zorg er wel voor dat je de sticker netjes opruimt als je hem ergens af hebt gehaald en later weer wil gebruiken. Het materiaal is ook iets duurder dan gewoon vinyl. Heb je echter meerdere keren per jaar dezelfde actie, dan kan het goedkoper zijn om de YUPO Tako of YUPO Jelly te gebruiken.