Magneetfolie

Magneetfolie wordt gebruikt om magneetstickers te maken. Magneetfolie plakt niet met lijm aan de ondergrond, maar met magnetische lading. Daardoor zijn magneetstickers makkelijk te verwijderen en kun je ze ook vaker gebruiken. Wel is het belangrijk dat de stickers netjes opgeruimd worden als ze niet gebruikt worden. De stickers trekken namelijk ook ijzerdeeltjes aan. Net als statische stickers, de YUPO Tako en YUPO Jelly vallen magneetstickers in de categorie lijmvrije stickers.

Magneetfolie

Waarvoor geschikt?

Magneetstickers blijven op veel metalen ondergronden zitten. Daardoor blijven ze bijvoorbeeld plakken op archiefkasten, stellingen en koelkasten als die van metaal zijn gemaakt. Overigens zijn niet alle metalen geschikt om magneetstickers op te plakken. Zo is magneetfolie niet geschikt voor aluminium. Om te blijven plakken moet de ondergrond bestaan uit ijzer, staal, kobalt of nikkel. Zoek je een sticker voor bijvoorbeeld aluminium? Dan kun je het beste een sticker met en krachtigere lijmlaag nemen, zoals high tack vinyl of folie PP met een sterke lijmlaag. Bij metaal is het ook altijd belangrijk dat er geen roest op de te beplakken ondergrond zit. Roest zal uiteindelijk gaan loslaten. Daardoor zal ook je sticker loslaten.

Magneetfolie op auto’s

Magneetfolie kan zowel binnen als buiten gebruikt worden. Daardoor is het ook geschikt om op auto’s te plakken. Wil je een magneetsticker voor op je auto? Dan is een extra afwerklaag als laminaat aan te bevelen. Stickers op auto’s hebben meer te verduren dan bijvoorbeeld een sticker die op een koelkast is geplakt. Het voordeel van magneetstickers ten opzichte van bijvoorbeeld gewone vinylstickers is dat je magneetstickers makkelijk kunt verwijderen en vaker kunt gebruiken. Wil je bijvoorbeeld reclame op je auto, maar daar niet altijd mee rondrijden? Dan zijn magneetstickers een goed alternatief. Houd er wel rekening mee dat je af en toe onder de magneetsticker moet schoonmaken. De stickers trekken ook ijzerdeeltjes die op de weg liggen aan. Als je dat nooit schoonmaakt, kan het onder de sticker gaan roesten.