Stickersoorten

Je hebt allerlei stickersoorten. Papieren stickers en vinylstickers zijn de meest voorkomende soorten. Overigens kun je deze ook weer onderverdelen in verschillende categorie├źn. Je hebt stickers die ontworpen zijn voor bepaalde doeleinden. Een voorbeeld daarvan zijn vloerstickers. Andere vallen weer in een bepaalde categorie vanwege hun eigenschappen. Een voorbeeld daarvan is de statische sticker. Deze behoort samen met de YUPO Tako/YUPO Jelly en de magneetstickers tot de lijmvrije stickers. Wat deze stickers gemeen hebben, is dat ze geen van allen met lijm aan de ondergrond plakken.

Allerlei stickersoorten

Stickersoorten voor bepaalde doeleinden

Stickers die voor een bepaal doel ontwikkeld zijn, zijn:

Vloerstickers worden standaard afgewerkt met een vloerlaminaat. Dat laminaat bevat een antisliplaag. Daardoor kun je veilig over de stickers heen lopen. Machinestickers krijgen altijd een laminaat. Zo zijn ze beter bestand tegen allerlei invloeden van buitenaf. Stoffen die bijvoorbeeld invloed hebben op de print van stickers zijn water, alcohol, oli├źn en schoonmaakmiddelen. Ook worden machinestickers gemaakt van high tack vinyl. Dit vinyl heeft een krachtigere lijmlaag, waardoor het beter blijft zitten. Ondanks de naam machinestickers zijn ze voor veel meer bestemmingen geschikt. Wil je bijvoorbeeld een sticker op je vuilniscontainer plakken? Dan zijn machinestickers ook aan te raden.

Naam geeft functie sticker aan

Bepaalde stickers ontlenen hun naam aan hetgeen op de sticker staat. Een voorbeelden daarvan zijn fotostickers. Deze stickersoort verschilt niet zoveel van gewone vinylstickers. Stickers op rol heten weer zo omdat ze op een rol zitten. In alle andere gevallen worden de stickers los op op een vel geleverd. Het voordeel van rollen is dat deze in etiketteermachines passen. Daardoor kunnen ze machinaal aangebracht worden. Moet je een grote hoeveelheid stickers aanbrengen? Dan kunnen rollen ook handig zijn. Doordat de stickers op een rol zitten, kun je ze makkelijk van de backing afhalen. Doming stickers danken hun naam aan de speciale afwerking die er op aangebracht worden. En milieuvriendelijke stickers zijn minder belastend voor het milieu dan andere soorten.