Promotiestickers

Wil je ergens reclame voor maken? Gebruik promotiestickers. Deze stickers kun je bijvoorbeeld uitdelen aan klanten en/of relaties. Veel mensen vinden het leuk om iets te krijgen. Spreekt je merk hen aan? Dan is de kans groot dat ze je sticker ergens opplakken. Plakken ze deze op bijvoorbeeld hun auto, dan maken ze gratis reclame voor je. Daarom is het niet alleen belangrijk dat je merk mensen aanspreekt, maar dat de sticker er ook nog leuk uitziet.

promotiestickers

Zelf promotiestickers plakken

Promotiestickers hoef je niet altijd uit te delen. Je kunt ze ook zelf ergens opplakken. Wil je ze op een publieke plek opplakken? Houd er dan rekening dat je vaak een vergunning nodig hebt. Op de website Ondernemen & internet vind je daar meer informatie. De regels zijn wel vrij streng. Al hangt dat ook af van in welke gemeente je bedrijf is gevestigd. Er zijn wel andere manieren om toch reclame te maken voor jezelf of je bedrijf. Stel dat iemand iets bij jou koopt en dat dat verpakt moet worden als cadeau. Plak dan naast een leuke felicitatie ook een sticker van je bedrijf op het pakje. Zo maak je promotie voor jezelf bij mensen die jouw bedrijf wellicht nog niet kennen maar wel een potentiƫle klant kunnen zijn. En omdat het niet op een opdringende manier gebeurt, zullen veel mensen er geen aanstoot aan geven.

Promotiestickers maken

Wil je promotiestickers laten maken? Bedenk dan eerst wat je met je stickers wil bereiken en hoe je ze wil gebruiken. Wil je ze uitdelen? Dan zijn losse stickers het handigste. Wil je ze zelf ergens opplakken? Dan zijn stickers die op een rol of vel worden geleverd praktischer, want dan raak je ze minder snel kwijt. Als je ze wil uitdelen, dan moet – zoals hierboven ook genoemd – het ontwerp ook aantrekkelijk zijn. Je hoeft dan niet allerlei contactgegevens te vermelden zolang mensen deze maar kunnen achterhalen als ze je merk googelen.