Muurstickers

Met muurstickers kun je je interieur een nieuwe look geven. Handig als je uitgekeken bent op je huidige inrichting. Je kunt verschillende dingen op een sticker laten drukken:

  • foto;
  • tekst;
  • illustratie;
  • vormen.

muurstickers

Soorten muurstickers

Je kunt zomaar een leuke foto op vinyl laten drukken en deze op je muur plakken. Je kunt er ook voor kiezen om een zelfgemaakte foto te gebruiken. Bijvoorbeeld een vakantiefoto van je favoriete vakantieland. Zo blijf je toch een beetje in je vakantiegevoel. Teksten kom je ook veel tegen op muurstickers. Je hebt allerlei soorten teksten. Je kunt kiezen voor een soort slogan of kreet. Of bijvoorbeeld de naam van je kind. Leuk voor in de babykamer. Andere zaken die je op muurstickers veel tegenkomt zijn illustraties. Bloemen, vlinders en bomen zijn populair voor in de woonkamer of gang. In kinderkamers zie je juist veel Disney- en andere tekenfilmfiguren. Daarnaast kom je ook vormen tegen als muursticker. Bijvoorbeeld stippen of strepen die je op de muur kunt aanbrengen.

Muurstickers voor bedrijven

Een muursticker is niet alleen leuk voor thuis. Ook bij bedrijven kun je zo’n sticker gebruiken. Op cruiseschepen worden ze bijvoorbeeld gebruikt in kamers zonder balkon of raam. Door een sticker van een raam met uitzicht op de muur te plakken, hebben mensen minder snel last van claustrofobie. Ook in kantoren, ziekenhuizen en verpleeghuizen zie je muurstickers. Bijvoorbeeld om saaie muren te verfraaien. Daarnaast kun je een muursticker ook gebruiken om informatie te geven. Bijvoorbeeld door met pijlen en tekst een route naar een bepaalde bestemming aan te geven.

Verschillende soorten

Als je een muursticker wil bestellen, heb je verschillende mogelijkheden. Je kunt kiezen uit de materialen wit vinyl, transparant vinyl en high tack vinyl. High tack vinyl heeft grotendeels dezelfde eigenschappen als wit vinyl. Er is een verschil. Het heeft een lijmsoort die nog beter plakt. Dit is handig als je muur wat  oneffen is. Op zulke ondergronden plakken stickers met gewone lijm vaak niet. Een contour gesneden sticker is leuk als je een sticker hebt zoals op de foto. Bij zo’n ontwerp wil je er geen groot vlak omheen hebben. Soms komt het voor dat een ontwerp niet uitgesneden kan worden. In dat geval is transparant vinyl eventueel een alternatief.