Ultra destructable

Ultra destructable, ook wel ultra detructible genoemd, is een materiaal dat gaat brokkelen op moment dat je het probeert te verwijderen. Dat komt omdat het geen weekmakers bevat. Ultra destructable wordt gebruikt voor stickers waarbij het belangrijk is dat er niet mee gefraudeerd kan worden, zoals keuringsstickers, garantiezegels, tolheffingsstickers en antidiefstalstickers.

ultra destructable

Eigenschappen ultra destructable

Wil je een gewone vinylsticker of papieren sticker verwijderen? Dan kun je deze er met een beetje geluk nog wel netjes afkrijgen. Dat is met ultra destructable niet mogelijk. De sticker valt uiteen in kleine stukjes. Daardoor is meteen te zien dat iemand geprobeerd heeft die te verwijderen. Op ultra destructable kan geen afwerklaag aangebracht worden. Dat soort lagen zouden het afbrokkelen te niet doen. Stickers van ultra destructable zijn zowel binnen als buiten te gebruiken.

Wat zijn keuringsstickers?

Vanwege de veiligheid is het verplicht om machines, gereedschap en elektrische apparaten en installaties regelmatig te keuren. Met een keuringssticker laat je zien wanneer een apparaat gekeurd is. Ook kun je aan de sticker zien wanneer de volgende keuring moet plaatsvinden. Om fraude met keuringen te voorkomen is het handig om stickers van ultra destructable te gebruiken. Met dit materiaal zie je meteen of iemand geprobeerd heeft de sticker te verwijderen.

Wat zijn garantiezegels?

Veel fabrikanten willen niet dat je zelf een apparaat gaat sleutelen als het defect is. Vaak staat in de voorwaarden dat de garantie vervalt als je het apparaat zelf open maakt. Met garantiezegels kun je dat controleren. Op de plek waar je het apparaat kunt openen plak je een sticker. Gebruik je stickers van ultra destructable? Dan is het onmogelijk om deze te verwijderen en weer op dezelfde plek terug te plakken. Zo kun je dus zien of Ook bij serienummers kan het handig zijn om deze op stickers van ultra destructable te printen.

Wat zijn tolheffingsstickers?

In Nederland zijn er niet veel tolwegen. Ga je echter naar het buitenland? Dan is de kans dat je ze tegenkomt een stuk groter. Veel landen werken met tolheffingsstickers. Door deze op je voorruit te plakken, kan gecontroleerd worden of je tol betaald hebt. Om fraude met deze stickers te voorkomen, worden ze vaak van ultra destructable gemaakt. Zo kun je de sticker niet verwijderen en aan een ander geven. Overigens zijn er ook tolheffingsstickers waar je kenteken op gezet wordt. Dan is fraude al een stuk lastiger en hoeven de stickers niet van ultra destructable gemaakt te worden.

Wat zijn antidiefstalstickers?

Wil je diefstal van je kostbare spullen tegengaan? Dan kan het handig zijn om stickers op je spullen te plakken. Op de stickers kun je je naam met eventueel een telefoonnummer of e-mailadres laten printen. De stickers kunnen mensen afschrikken om je spullen mee te nemen, omdat het moeilijker is ze door te verkopen. Worden je spullen toch gestolen? Dan is de eigenaar makkelijker te achterhalen voor de politie. Als je stickers van ultra destructable laat maken is het moeilijk om deze te verwijderen.