Autostickers

Op zoek  naar autostickers? Je hebt verschillende soorten stickers die geschikt zijn voor op een auto:

  • vinylstickers;
  • plakletters;
  • contourstickers;
  • magneetstickers;
  • raamstickers;
  • statische stickers;
  • doming stickers.

Welke soort je het beste kunt gebruiken, hangt af van wat je er mee wil.

autostickers

Autostickers van vinyl

Gewoon vinyl wordt voor veel verschillende stickersoorten gebruikt. Vinyl kun je op veel verschillende ondergronden plakken, waaronder op je auto. Het materiaal is het meest geschikt voor kleine en middelgrote stickers. Bij grote stickers uit een stuk kan het materiaal soms problemen geven. Bijvoorbeeld als het oppervlakte niet vlak is. Hetgeen bij sommige stukken van je auto het geval is. In plaats van een sticker uit een stuk zou je ook plakletters kunnen gebruiken. Dit zijn stickers die alleen uit tekst of symbolen bestaan. Deze stickers worden niet gedrukt, maar gesneden uit vinyl. Daarom kan de tekst maar uit een kleur bestaan. Wil je een sticker die uit meerdere kleuren bestaat? Dan kun je een contoursticker nemen. Deze worden eerst gedrukt en daarna gesneden. Vandaar dat deze wel in meerdere kleuren gemaakt kan worden.

Overige autostickers

Magneetstickers zijn handig als je op zoek bent naar een sticker voor op de auto zelf. Het voordeel van magneetstickers ten opzichte van andere stickers is dat dit een verwijderbare sticker is. Dat betekent dat je de sticker er af kunt halen en op een later tijdstip er weer op kunt plakken. Dit is bijvoorbeeld makkelijk als je promotie wil maken voor je bedrijf, maar niet altijd met reclame op je auto wil rondrijden. Laat je de magneetsticker een lange tijd zitten? Dan moet je wel af en toe onder de sticker schoonmaken. Door de magnetische werking van het materiaal worden ijzerdeeltjes die op de weg liggen ook aangetrokken. Zou je dat nooit schoonmaken, dan kan het onder de sticker gaan roesten. Het voordeel van magneetstickers is dat je geen last hebt van lijmresten die je lak kunnen beschadigen.

Stickers voor op je autoruit

Wil je een sticker op je autoruit plakken dan kun je kiezen uit raamstickers en statische stickers. Beide kun je zowel aan de binnen als aan de buitenkant van het raam plakken. Aan de binnenkant plakken heeft als voordeel dat je sticker geen last heeft van weersinvloeden zoals regen en sneeuw. Daardoor heb je geen extra afwerking nodig. Statische stickers zijn net als magneetstickers vaker te gebruiken. En doordat er geen lijm wordt gebruikt, laat het geen lijmresten achter als je de sticker verwijdert.

Doming stickers

Doming stickers is een aparte categorie onder de stickers. Bij doming stickers wordt er een 3D-harslaag over de sticker aangebracht. Daardoor krijgt de sticker een bolling, doming genoemd. Alle andere afwerklagen die aangebracht kunnen worden op stickers zijn vlak. Door de harslaag krijgen doming stickers een exclusief uiterlijk. Dit soort stickers wordt onder andere gebruikt om het merk van de auto aan te brengen. Zo zie je er zijn tal van mogelijkheden als je op zoek bent naar autostickers.