Plakletters

Plakletters zijn stickers die volledig uit losse letters bestaan. Dit soort stickers worden ook wel snijtekst stickers genoemd. In plaats van letters kun je ook cijfers en/of symbolen gebruiken. Deze stickers lijken op contourstickers en het effect kan ook hetzelfde zijn. Er zijn echter een paar verschillen. Plakletters worden uit vinyl gesneden. Vandaar dat ze maar in een kleur leverbaar zijn. Wel kun je uit allerlei kleuren kiezen. Contourstickers worden gedrukt op vinyl en daarna uitgesneden. Daarom kunnen bij contourstickers wel meerdere kleuren gebruikt worden in het ontwerp. Een contourstickers kan uit een vorm of meerdere vormen bestaan. Plakletters bestaan altijd uit meerdere elementen.

plakletters

Voor- en nadelen

Het voordeel van plakletters is dat je alleen de letters ziet. Je ziet geen overtollig vinyl wat je bij een rechthoekige sticker bijvoorbeeld wel zal hebben. Daarom zijn ze erg mooi om op bijvoorbeeld een raam te plakken. Ook worden plakletters gebruikt op boten en auto’s. Dat je alleen letters, cijfers en symbolen of een combinatie daarvan kunt gebruiken is ook meteen een nadeel. Daardoor heb je minder keuze dan bij contourstickers. Die zijn in allerlei vormen leverbaar.

Kleuren plakletters

Omdat plakletters worden gesneden uit vinyl en niet gedrukt, kun je iets nauwkeurig zijn met de kleuren. Al hangt dat ook af van de kleurcode die je doorgeeft. Geef je een PMS-kleur door dan is het mogelijk om exact die kleur erbij te zoeken, mits die kleur leverbaar is. Geef je een RAL-kleur op, dan zal er een kleur bij gezocht worden die het dichtste in de buurt komt. Wil je weten wat PMS- en RAL-kleuren zijn? Ga dan naar de pagina Kleuren. Ook kun je natuurlijk langs gaan bij je leverancier om een kleur uit te kiezen. Op die manier weet je zeker dat je de kleur krijgt die je wil hebben.