Lijmvrije stickers

Lijmvrije stickers plakken niet aan de ondergrond met lijm, maar op een andere manier. Je hebt de volgende lijmvrije stickers:

  • statische stickers;
  • magneetstickers;
  • YUPO Tako en YUPO Jelly.

Deze stickers zijn makkelijk te verwijderen en heb je geen last van lijmresten. Ook kun je de stickers meerdere keren gebruiken.

lijmvrije stickers

Statische stickers en magneetstickers

Statische stickers worden gemaakt van statisch vinyl. Dit plakt aan de ondergrond met statische lading. Dit materiaal is verkrijgbaar in wit en transparant. Statisch vinyl kan alleen binnenshuis worden gebruikt op glazen oppervlaktes. Het wordt veel gebruikt als verwijderbare raamsticker. Magneetstickers zijn alleen verkrijgbaar in wit. Het materiaal kan zowel binnen als buiten gebruikt worden. Magneetstickers zijn alleen geschikt voor metalen ondergronden die bestaan uit ijzer, staal, kobalt of nikkel. Op metalen zoals aluminium plakken de stickers niet. Daarvoor zou je stickers met een extra krachtige lijm kunnen gebruiken. Houd er bij magneetstickers rekening mee dat er geen roest op de plek zit waar je de sticker gaat plakken. Roestdelen gaan na verloop van tijd loslaten. Hierdoor gaat ook je sticker loslaten. Magneetstickers worden onder andere gebruikt op auto’s als tijdelijke belettering.

YUPO Tako en YUPO Jelly

De YUPO Tako en YUPO Jelly plakken aan de ondergrond met kleine zuignapjes. Die lijken op de zuignapjes van een octopus. Ze zijn zo klein dat je ze met het blote oog niet kunt zien. Deze stickers worden gemaakt van zelfhechtend polyproplyeen. Dit materiaal bevat geen pvc en is volledig te recyclen. Het verschil tussen de YUPO Tako en de YUPO Jelly is dat de eerste wit is en de tweede transparant. Het wordt aangeraden om deze stickers alleen binnenshuis te gebruiken.

Voordelen lijmvrije stickers

Lijmvrije stickers zijn vaak wel iets duurder dan gewone vinylstickers. Echter, omdat je ze meerdere keren kunt gebruiken kan het op de lange termijn toch goedkoper zijn. Dit is vooral handig als je meerdere keren per jaar dezelfde actie hebt. Bij de YUPO Tako en de YUPO Jelly kun je de plakkant wassen met schoon water. Daarna kun je de stickers opnieuw gebruiken.