Papier

Papier wordt veel gebruikt als materiaal voor stickers. Papieren stickers zijn alleen geschikt voor binnenshuis. Dat komt omdat het materiaal niet waterbestendig is. Wil je een sticker die ook buiten gebruikt kan worden? Dan kom je bij vinyl, folie PP of andere materialen uit, zoals bijvoorbeeld magneetfolie.

Papier

Voordelen van papieren stickers

Stickers van papier zijn dan wel niet waterbestendig. Toch worden ze nog veel gebruikt. Papier is goedkoper dan vinyl. Bovendien maakt het voor bepaalde doeleinden niet uit dat het niet watervast is. Papieren stickers komen onder andere voor in de levensmiddelenindustrie, waarbij ze worden gebruikt als etiket op bijvoorbeeld potten jam.

Ook in de horeca is papier populair

Stickers van papier zijn ideaal voor tijdelijke toepassingen. Zo worden ze bijvoorbeeld in de horeca gebruikt en grootkeukens in ziekenhuizen en zorginstellingen. In die branches moet onder andere worden aangegeven of een bepaald product stoffen bevat die een allergische reactie kunnen veroorzaken. Je moet daarbij denken aan noten en melk. Dat soort stickers moeten juist makkelijk te verwijderen zijn. Dat papieren stickers niet waterbestendig zijn, is juist een voordeel. Behalve gewoon papier wordt ook oplosbaar papier gebruikt. Op de pagina Oplosbaar papier kun je daar meer over lezen.

Vaste kleuren zijn makkelijk

In de horeca wordt veel met vaste kleuren gewerkt om de houdbaarheidsdatum aan te geven. Bij dat soort stickers zijn de dagen van de week vaak al voorgedrukt in een bepaalde kleur en is er ruimte om een datum op te schrijven. Elke dag heeft zijn eigen kleur. Blauw staat voor maandag, groen voor dinsdag en rood voor woensdag, enzovoorts. Door met verschillende kleuren te werken kun je nog sneller zien tot hoe lang een product te gebruiken is.

Verschillende kleuren papier

Papieren stickers zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren. Naast wit worden ook zilver, goud en neonkleuren veel gebruikt. Neonkleuren worden bijvoorbeeld in de detailhandel gebruikt bij uitverkoopacties. In plaats van op elk artikel een kortingspercentage te plakken kun je er ook blanco stickers in een bepaalde kleur op plakken. Elke kleur staat dan voor een bepaald kortingspercentage. Dit zal je vast wel eens gezien hebben in een winkel. Dit soort stickers kunnen ook op rol geleverd worden. Het voordeel daarvan is dat je de stickers gemakkelijk kunt aanbrengen. Handig als je grote hoeveelheden moet plakken.