Deurstickers

Deurstickers zijn voor allerlei doeleinden geschikt. Je kunt ze – net als op de foto hieronder – gebruiken om de functie van een ruimte aan te geven. Heb je een winkel, restaurant of ander bedrijf waar klanten op bezoek komen? Dan kun je met deurstickers ook de naam van je bedrijf en je openingstijden aangeven. Je hebt veel verschillende type deurstickers, afhankelijk van de ondergrond. Zo heb je stickers voor houten, metalen, glazen en kunststof deuren.

Deurstickers

De ondergrond van je deur

De ondergrond van je deur is belangrijk, omdat dat deels bepaalt welk type sticker je nodig hebt. Op een houten deur plakt niet elke sticker. Is de deur gelakt of geverfd? Dan kan er een gewone vinylsticker op. Is het hout onbehandeld. Dan heb je een sticker nodig van high tack vinyl. Dit materiaal heeft een sterkere lijmlaag dan gewoon vinyl. Heb je een glazen deur? Dan kun je ook een statische sticker nemen. Deze plakt met statische lading aan de ondergrond in plaats van lijm, waardoor je geen last hebt van lijmresten na het verwijderen van de sticker.

Deurstickers als bewegwijzering

Deurstickers kunnen ook dienst doen als bewegwijzering. Om die reden worden ze bijvoorbeeld in verpleeghuizen toegepast. Mensen met dementie hebben vaak moeite om de juiste kamer te vinden, omdat alle deuren op elkaar lijken. Uit een proef die gedaan is bij Trivium Meulenbelt, blijkt dat demente ouderen makkelijker hun slaapkamer kunnen vinden als er op hun deur een sticker is geplakt met daarop een foto van hun voordeur. Uit een ander onderzoek blijkt dat een foto van een boekenkast op de deur van de uitgang er voor zorgt dat ouderen minder onrustig zijn. Zo zie je, deurstickers hebben ook een maatschappelijk nut.

Deurstickers voor de fun

Deurstickers zijn ook gewoon leuk. Je kunt er een saaie deur mee opfleuren. Plak eens een sticker op de deur waar je op uitgekeken ben in plaats van deze te schilderen of te vervangen. Daarnaast kun je ook in huis deurstickers gebruiken om de functie van een ruimte aan te geven, zoals bijvoorbeeld de keuken, woonkamer en badkamer. En heb je bijvoorbeeld meerdere kinderen? Laat ze elk een sticker maken die bij ze past. Ben je op de sticker uitgekeken? Dan kun je altijd weer een andere deursticker maken.