Magneetstickers

Magneetstickers worden gemaakt van magneetfolie. Dit folie kan gebruikt worden voor op metaal. Echter, niet alle metalen zijn geschikt. Zo plakt magneetfolie bijvoorbeeld niet op aluminium. De ondergrond moet ijzer, staal, kobalt of nikkel bevatten wil een magneetsticker blijven zitten. Het voordeel van magneetstickers is dat er geen lijm wordt gebruikt en je dus na het verwijderen van de sticker geen last hebt van lijmresten. Bovendien kun je de sticker meerdere keren gebruiken. Hetgeen ook geldt voor andere lijmvrije stickers.

Magneetstickers

Magneetstickers gebruiken

Magneetstickers kun je zowel binnen als buiten gebruiken. Ook kun je er nog een laminaat over aan brengen. Wel gelden er minimale en maximale maten. De minimale maat is 5 centimeter en de maximale maat 120 centimeter. Dit heeft te maken met het materiaal. Magneetstickers zijn geschikt voor allerlei toepassingen. Zo zijn ze bijvoorbeeld handig om te plakken op archiefkasten en stellages in magazijnen. Maak je een andere indeling? Dan kun je de stickers gewoon weer gebruiken.Ook worden ze veel gebruikt als tijdelijke belettering op auto’s. Wil je bijvoorbeeld in het weekend of op vakantie niet met reclame op je auto rondrijden? Dan haal je de stickers er gemakkelijk af en plak je ze nadertijd er weer op. Daarnaast zijn magneetstickers ook leuk voor thuis, op bijvoorbeeld je koelkast.

Magneetstickers plakken

Als je een magneetsticker gaat opplakken is het belangrijk dat er geen roest op de plek zit. Roest gaat namelijk op den duur loslaten. Daardoor zal ook je sticker loslaten. Plak je een magneetsticker op je auto? Haal de sticker er dan af en toe even af en reinig er onder. Door de magnetische lading trekken magneetstickers ook ijzerdeeltjes die op de weg liggen aan. Als je dat niet regelmatig schoonmaakt, kan het onder de sticker gaan roesten. Als je dat gedoe niet wil en de reclame moet toch continu op je auto blijven, dan kun je beter voor vinylstickers kiezen.