Fotostickers

Je kunt allerlei afbeeldingen gebruiken om fotostickers te maken. Bijvoorbeeld baby- en kinderfoto’s, vakantiefoto’s, bruidsfoto’s en verjaardagsfoto’s. Het is ook leuk om fotostickers te gebruiken voor uitnodigingen. Dat kan voor feestdagen, verjaardagen, jubilea, pensioen en andere feestjes.

Fotostickers

Stickers maken: aandachtspunten

Als je fotostickers gaat maken is het vooral belangrijk dat de resolutie van de gebruikte foto goed is. Alleen met een goede resolutie krijg je een mooie sticker. Hierbij geldt dat de resolutie minimaal 300 dpi moet zijn. De afkorting dpi betekent dots (puntjes) per inch. Eén inch is 2,54 centimeter. Soms wordt ook wel de term ppi gebruikt. Die afkorting staat voor pixels per inch. Hoe meer pixels een afbeelding heeft, hoe hoger de resolutie is. Behalve dpi is ook de scherpte van de foto, de belichting en de compositie belangrijk. Op internet zijn er allerlei tips te vinden over hoe je een goede foto kunt maken.

Mogelijkheden fotostickers

Wil je fotostickers maken? Dan heb je tal van mogelijkheden. Je hebt de keuze uit allerlei maten en vormen. Behalve vaste vormen zoals rond en vierkant kun je ook voor een vrije vorm kiezen. Dan kun je bijvoorbeeld een sticker nemen in de vorm van een ster of hartje. Stickers met een vrije vorm worden ook wel contourstickers genoemd. Wil je meer weten over dit type sticker? Bezoek dan de pagina Contoursticker.

Keuze uit allerlei materialen

Allerlei materialen zijn geschikt om stickers mee te maken. Wil je fotostickers? Dan is het mooier om vinyl te gebruiken dan papier. Dat komt omdat vinyl van zichzelf al ietwat glanzend is. Bovendien kun je over vinyl ook nog een afwerklaag zoals laminaat aanbrengen. Je hebt mat en glanzend laminaat. Zo’n afwerklaag zorgt niet alleen dat je er sticker mooier uitziet, maar geeft ook bescherming. Bovendien blijven de kleuren langer mooi. Wil je je fotostickers graag op een koelkast plakken? Dan is een magneetsticker een goede keuze. En wil je een sticker op een raam plakken dan heb je de keus uit een raamsticker of statische sticker. De mogelijkheden tussen deze twee zijn grotendeels hetzelfde. Een belangrijk verschil is dat je een statische sticker er gemakkelijk af kunt halen en meerdere keren kunt gebruiken.