YUPO Tako en YUPO Jelly

YUPO Tako stickers en YUPO Jelly stickers worden allebei van polypropleen gemaakt. Dit materiaal plakt aan de ondergrond met kleine zuignapjes in plaats van lijm. Vandaar dat deze stickers bij de lijmvrije stickers horen. Het materiaal komt van oorsprong uit Japan. De naam Tako betekent octopus in het Japans. Er is voor deze naam gekozen, omdat de zuignapjes lijken op die van een inktvis. Al zijn ze zo klein dat je ze met het blote oog haast niet ziet. Het verschil tussen YUPO Tako en YUPO Jelly is dat YUPO Tako wit is en YUPO Jelly transparant. Verder zijn er geen verschillen tussen de twee materialen.

YUPO Tako en YUPO Jelly

Gebruik YUPO Tako en YUPO Jelly

YUPO Tako en YUPO Jelly stickers zijn waterbestendig. Toch wordt alleen gebruik binnenshuis aangeraden. Doordat de stickers geen lijm bevatten kun je ze meerdere keren gebruiken. Daardoor lenen de stickers zich goed voor tijdelijke acties. Gaat de plakkracht achteruit? Dan kun je de achterkant van de stickers schoonmaken met water. Daarna plakken ze weer als vanouds. Het materiaal lijkt ook op statisch vinyl. Statisch vinyl is echter alleen geschikt voor glas. De YUPO Tako en YUPO Jelly bevatten geen pvc. Bovendien is het materiaal volledig te recyclen. Daardoor zijn deze stickers ook milieuvriendelijker, net als stickers van pvc-vrij vinyl en folie PP.

Plakken zonder luchtbellen

YUPO Tako en YUPO Jelly kunnen op alle gladde ondergronden geplakt worden. Zo kun je stickers van dit materiaal plakken op beeldschermen, drankautomaten, telefoons en speelgoed. Het materiaal kan ook op ramen geplakt worden. Echter, bij dit materiaal heb je niet het voordeel dat de plakkant bedrukt kan worden. Wat bij statisch vinyl en raamfolie wel kan. Doordat YUPO Tako en YUPO Jelly geen lijm bevatten zijn ze makkelijk te plakken. Je hebt geen last van luchtbellen. Wat met gewone stickers nog wel kan gebeuren. En zit de sticker niet op de juiste plek? Dan haal je ‘m er gewoon weer af en plak je ‘m opnieuw.